vineri, 13 iulie 2012

play & refresh yourself / Iaurt de casa

REM - The One I Love

Asculta mai multe audio diverse

Iaurt de casa

Cu siguranta acesta este cel mai gustos iaurt pe care l-am mancat vreodata.
Iaurtul de casa se face neasteptat de usor, este hranitor si deosebit de racoritor.

Avem nevoie de 1 litru de lapte gras (daca a vazut cu adevarat vacuta, e si mai bine...)
si de o cutiuta de 150 g de iaurt sau smantana grasa (asta daca e prima data cand preparam acest iaurt, caci a doua oara vom pastra aceeasi cantitate din iaurtul precedent).
Nu va fie teama de lactatele mai grase, studii recente arata ca cele slabe nu au cu adevarat nici o valoare nutritionala. Un iaurt natural, fie el si gras, va fi mult mai util organismului, deoarece fiecare calorie va va hrani si ajuta, spre deosebire de "lactatele" sintetice, fara grasime, care sunt doar calorii goale!
Cu alte cuvinte, daca tot asimilati niste calorii, cel putin sa aiba cu adevarat o valoare nutritiva!

Se firbe la foc mic laptele si cand se "umfla" se stinge focul (de preferat inainte sa dea in foc) si se lasa sa se racoreasca putin, astfel incat sa poata fi turnat in borcanele/diverse recipiente. In fiecare dintre aceste recipiente se pun 2-3 lingurite din iaurt/smantana, iar peste se va turna incet laptele putin racit.

Ulterior, se va amesteca foarte bine iaurtul cu laptele fiert cu ajutorul unui tel, se vor acoperi si inchide bine recipientele, dupa care se vor infofoli bine in niste paturi.
Se lasa asa bine imbracate aproximativ 12 ore (cel mai bine e sa-l preparati seara, iar dimineata veti avea un iaurt delicios). Se dau recipientele la rece.
Acest iaurt tine foarte bine si o saptamana in frigider, dar la cat de bun este, nu cred ca va rezista. :-)









Sa aveti pofta!

Niciun comentariu: